Participarea Politica si Constitutia Umanitatii. Un Plan

Prin inscrierea mea in campania prezidentiala din 2014 doresc sa ofer publicului solutii inca neexistente in programul vreunui alt partid sau candidat independent.

Societatea romaneasca a constientizat in ultimii ani urmatoarele doua nevoi: a) innoirea clasei politice si b) revizuirea Constitutiei.

a) Implementarea democratiei directe; Democratia directa este sistemul originar al democratiei ateniene antice, care sta la baza tuturor celor din prezent si care asigura participarea unui numar cat mai mare de cetateni la procesul politic. In prezent, Elvetia si Islanda folosesc acest sistem. Faptul ca politica este realizata doar de politicieni, care ajung sa fie controlati si influentati in deciziile lor, este regretabil prin faptul ca ceea ce ei sustin ajunge sa nu mai reprezinte vointa poporului datorita coruptibilitatii induse prin subordonarea in fata marilor interese financiare.

Iata insa cum societatea a absorbit unelte tehnologice noi de interactiune si comunicare precum televiziunea, computerul si telefonul mobil. Ele pot si trebuie sa fie folosite in implementarea democratiei directe. Societatea a evoluat si legile trebuie sa evolueze odata cu ea.

Televiziunea deja are un rol esential in derularea procesului politic insa este folosita in mod eronat prin extinderea metodelor reclamelor comerciale asupra comunicarii politice. La televizor, adevarul este dependent de cine il rosteste, acelasi eveniment este un blestem pe un post si o binecuvantare pe altul. Discutiile sunt terenuri de batalie intre puncte de vedere inflexibile si partiale si echilibrul este periclitat de intoleranta si ignoranta. O reforma in acest domeniu, care sa formuleze remedii in fata manipularii, este esentiala.

Telefonul mobil este mult mai accesibil publicului larg fata de computer prin pretul scazut si prin usurinta de utilizare. Prin telefonia mobila exista deja posibilitatea de a face plati bancare, de a transmite coduri de contor si de a face alegeri comerciale. Optiunile politice pot fi si ele cu usurinta transmise. Sistemul de identificare poate cere date personale si parole pentru excluderea fraudelor de identitate. Printarea si numararea voturilor sunt costisitoare si greoaie. Tehnologia moderna este sigura cand este vorba de finante si poate ramane la fel de sigura cand este vorba de vot.

b) Adoptarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului ca si Constitutia Romaniei; Desi este ratificata de toate statele si se afla la baza existentei celei mai importante institutii internationale (Organizatia Natiunilor Unite), DUDO nu are intaietate in fata legilor nationale nici macar in cazul tarilor dezvoltate, iar ONU are o influenta internationala extrem de limitata.

DUDO a aparut la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial cu scopul decarat de a face razboiul sa dispara. Inca nu a reusit. Conflicte sangeroase sunt incepute si continuate astazi pentru redesenarea granitelor si folosirea excesiva si abuziva a resurselor planetare. In continuare sistemul de state foloseste conflictul armat ca principal argument al expansiunii intereselor nationale.

Forta acestei optiuni a poporului roman va consacra DUDO in rolul sau de drept, acela de Constitutie a Umanitatii. Prin forta exemplului, va invita comunitatea internationala sa faca acelasi lucru si sa puna bazele unei noi organizatii a natiunilor care sa elimine saracia sa realizeze gestionarea celei mai importante resurse planetare, omul educat, si a sanatatii si frumusetii mediului sau.
IMG_1507

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s