Ce doresti sa realizezi prin actiunile tale?

Eminentul istoric britanic Arnold Toynbee a remarcat ciclurile de viata ale civilizatiilor. Inceputul, dezvoltarea, maturizarea si declinul caracterizeaza orice asemenea ciclu. O civilizatie care este in formare este asemuita de Toynbee cu un copil care experimenteaza noul prin joaca. Acesta ar fi inceputul dezvoltarii unei civilizatii. Ulterior, civilizatia incepe sa adopte credintele care o sprijina, si pe masura ce se agata de aceste credinte intra intr-o perioada de rigiditate. Asta la fel precum copilul care continua sa experimenteze pana cand parintele ii spune ca “asa stau lucrurile” si internalizeaza acest mesaj.

Insa exista o problema cu aceasta rigiditate. Universul se afla in continua transformare. Prin cramponarea de o idee se ajunge la situatii in care inflexibilitatea sta impotriva curentului natural al schimbarii. Ceea ce este rigid intra in declin.

Dintotdeauna, civilizatiile au venit si au plecat. Ciclul in care ne aflam este totusi unic prin aceea ca incheie nu numai o civilizatie, ci si un intreg stadiu de evolutie. Avem potentialul de a trece intr-un stadiu urmator de evolutie, insa trebuie spus ca este doar un potential. Nu putem sa prezicem rezultatul. E posibil sa nu reusim si trebuie sa ne asumam asta. Nu inseamna ca trebuie sa ne oprim din a incerca sa vedem cum am putea supravietui, ci dimpotriva, ca trebuie sa fim din ce in ce mai activi in aceasta indeletnicire.

Bruce Lipton, cercetator stiintific din domeniul biologiei moleculare
Postare pe blogul personal, 5 septembrie 2014

“Putem controla viata prin controlul asupra perceptiilor”
bruce_lipton

Advertisements

About neumanu

new jazz exaction saxophonist producer ilegal în multe stiluri avantpop azza colombodeniro blazzaj avantjazz curtainbust santaneumann futurelectonikfolk electric vulcans zne gefumolimu cuts
This entry was posted in expectoral. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s