Crăciunul și moartea schimbării politice

1907352_10204788687171035_7316091180067340046_n
Aniversarea lui 1989, obligatorie pentru România de azi, împrumută Crăciunului un gust amar, amplificat de zeul consumerismului.

Poate creștinul să ignore amprenta morții în ziua nașterii lui Hristos? Este ușor de făcut o crimă, știind că responsabilitatea o va purta întregul popor. Însă depinde de fiecare din noi, personal, să recunoască această povară. În numele meu nu s-a întâmplat niciuna din aceste crime. Refuz să recunosc legitimitatea si logica lor.

Moartea cuplului Ceaușescu a fost necesară în primul rând pentru metamorfoza organizatorilor “revoluționari” în forțe democrate; dictatorul era incomod pentru că ar fi dezvăluit continuitatea conducerii; noii lideri au fost selectați din casta nomenclaturii, iar pentru plebe, sutele de morți rămân o avertizare asupra riscurilor mișcărilor de stradă împotriva unui regim expert în manipulare.

Iată că nu toți dușmanii dușmanului meu îmi sunt prieteni, ci profită de animozitățile mele pentru impunerea unor idei păguboase. Cu siguranță, preferințele sunt mai importante decât ura. Crima nu poate rezolva nimic.

Execuția mafiotă a ceaușeștilor în chiar ziua de Crăciun înseamnă un lucru: cei care s-au ocupat cu asta nu dădeau doi bani pe cultura tradițională. Imposibil să nu fi cunoscut semnificația zilei. Până și nomenclaturiștii se botezau și cununau în secret într-un soi de reviriment al ilegalității vechiului creștinism. Autorul pare sa fie insăși Aghiuță, care a ținut să adauge darurilor celor trei magi: ura, disperarea si crima.

Investițiile financiare ale bisericii consfințesc și adâncesc azi starea de deznădejde a maselor și refugiul religios în fața modernizării hidoase; amara victorie asupra comunismului aduce mai multă nedumerire asupra naturii statului, care pare să-și fi amplificat dupa 1989 zelul satanist.

Gigantica noua catedrală a BOR se clădește la Casa Poporului pe osemintele martirice ale soților Ceaușescu. Asta dacă nu cumva Iohannis face din Cotroceni Catedrala Mântuirii Neamțului.

Advertisements

About neumanu

new jazz exaction saxophonist producer ilegal în multe stiluri avantpop azza colombodeniro blazzaj avantjazz curtainbust santaneumann futurelectonikfolk electric vulcans zne gefumolimu cuts
This entry was posted in expectoral. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s