Sprijin libertatea cuvântului, pe cuvânt de oroare

leaders

Oficialii și demnitarii trăiesc într-o lume paralelă cu cea a poporului. Unitatea celor patruzeci de lideri cu mulțimea pariziană a fost limitată de cordoane de securitate. Ei nu au condus de fapt protestele, ci s-au folosit de ele pentru a face o fotografie în care să pară acest lucru.

Ce cred de fapt liderii mondiali despre libertatea presei reiese din atitudinea față de Wikileaks, Julian Assange, Edward Snowden și Chelsea Manning.

Dacă radicalismul islamic merită într-adevăr un răspuns pe măsură, la fel este cazul radicalismului vestic.

Disprețul teroriștilor asupra vieții nu s-a restrâns la creștini și evrei. Printre victimele atacului și printre eroii salvatori s-au aflat mai mulți musulmani. Toate statele arabe au condamnat unanim atacul. Cu toate acestea, răspunsul Europei și-a reiterat sciziunea față de Islam.

Disprețul liderilor mondiali asupra vieții e demonstrat de tăcerea lor asupra genocidului din Nigeria, care a mai făcut câteva mii de morți în aceste zile. Întâlnirea lor nu a rezultat în desolidarizarea de orice violență și orice extremism.

Împotriva aparențelor, vestul luminat nu vrea să se limiteze la folosirea cuvintelor și desenelor pentru impunerea ideilor sale.

Dincolo de mormânt, jurnaliștii de la Charlie Hebdo arată cât de înaltă între valorile europene este ipocrizia.

Advertisements

About neumanu

new jazz exaction saxophonist producer ilegal în multe stiluri avantpop azza colombodeniro blazzaj avantjazz curtainbust santaneumann futurelectonikfolk electric vulcans zne gefumolimu cuts
This entry was posted in expectoral. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s