Nu se mai poate trăi din poezie

eminescu

 

 

 

 

 

 

Trebuie să scriem. Dacă nu scriem, nu dăm clicuri, nu existăm social, e posibil să fim uitați. Nu, nu vrem asta. Vrem să fim de neuitat, ca Mihail Eminescu.

Mai ales în acest ceas greu pentru poezie. Cum? Nu știi? Vor să îl scoată pe Eminescu din manual, pentru anti-semitism!

Presupunând că suntem pe bune capitaliști, ca la carte: Dacă o idee este cu adevărat bună, ea sigur prinde și dă roade, nu-i așa? Și cum știi că e bună? Păi, au dat la ziar!!

Cum rămâne cu literatura proastă care nu are altă calitate decât antisemitismul? Cuvinte care nu fac nimănui cinste, scrise de mediocri care trec drept genii datorită talentului social.

Cum rămâne cu cei talentați la scris, care, în loc să se cultive, ajung, după rapida confirmare, să manufractureze aceeași și aceeași schemă cu titluri puțin schimbate?

Cum rămâne cu cei opriți, obsesiv, asupra adâncimilor iadului, de parcă înălțimile paradisului nu ar putea, și ele, exista?

Cum rămâne cu geniile care sunt nevoite să se bage unde nu se pricep?

Vrei să scrii o capodoperă? Uite ce ai de făcut: Regula numărul unu: 1.Fii om, nu împrăștia frica, ura și deșertăciunea, ci unde le vezi, nu le pune în valoare, și când poți, smulge-le ca pe buruieni.

După ce confecționează un singur cântec, trupe brusc celebre ajung să fie date drept model. Însă nu poate exista model chiar în orișice. Nu orice mulțime poate avea reguli. Adăugarea la anumite mulțimi este pur întâmplătoare. Nu poți inventa discipline fără să riști automutilarea.

Advertisements

About neumanu

new jazz exaction saxophonist producer ilegal în multe stiluri avantpop azza colombodeniro blazzaj avantjazz curtainbust santaneumann futurelectonikfolk electric vulcans zne gefumolimu cuts
This entry was posted in expectoral, poesmos and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s