Pelerin prin orașul Gând, te poți gândi?…

Biblioteca orașului Gand încearcă să îți arate cum poate descrie fiecare limbă întreg Pământul, adică să întoarcă Babilonul fără să îl refacă.

Indicând tot fel de legături cu tine și mama lui născătoare, primești și varianta Gent, ce memorează însăși amabilitatea limbii engleze, și, desigur, și a celei belgiene.

Născătoare sau nu, mamele se înțeleg între ele să te pună la treabă. Când ești surd, mut și orb nu te deranjează să se uite toată lumea la tine în dormitor. Unii vin ca la zoo, să încerce să îți dea de mâncare.

Dar nu toate vehiculele făcute pentru viteză gonesc pe șosele. Unele stau să se și odihnească chiar fără să aibă mare nevoie. Dacă ar fi să își folosească toți mușchii deodată, oamenii s-ar prăbuși neputincioși, scuturându-se în spasme.

Și totuși, mulți nu se pot abține să cerceteze cum se poate face să se folosească sută la sută din creier. Este chiar o preocupare științifică majoră care face milioane și milioane. Dacă asta nu pare să fie cu adevărat grav, atunci nimic nu e.

Cel mai grav lucru este, desigur, că nu toată lumea trece pe la forțele de muncă, pentru a căpăta un salariu. Se pot vedea multe asemenea centre de plasament în toată Belgia, și sunt toate goale toată vremea, deși pot oferi gratuit apă și cafea. Poate că nu ar strica călăuzelor nației, membrii casei regale, să dea ei exemplul de a trece pe acolo frecvent.

Toate lucrurile făcute de oameni ajung să devină oameni. Dacă nu credeți, poate că nu aflarăți destul despre internetul lucrurilor, robotizare și inteligență artificială. Să luăm exemplu o sticlă pentru apă făcută din plastic, care ajunge la gunoi după ce se naște într-o zi, pet-rece câteva luni pe rafturi până ce se consumă brusc, trecând prin alte stomacuri. Poftă bună, vegetarieni!

Un mare viitor de colecție, Vasile Writer

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s